Početna » ОШ “БРАНА ЈЕВТИЋ” ИЗ КУСАТКА УЧЕСНИК ПРОЈЕКТА “НЕКАДА ДАВНО”

ОШ „БРАНА ЈЕВТИЋ“ ИЗ КУСАТКА УЧЕСНИК ПРОЈЕКТА „НЕКАДА ДАВНО“

од Паланка данас
0 Коментар

ОШ „Брана Јевтић” из Кусатка учествује у пројекту „Некада давно“ у оквиру eTwinning-а. Умрежени су са школама CEIP Montes del Castellar из Шпаније и ICS „Torre“ di Pordenone из Италије.Ученици трећег разреда учествовали су у низу активности у оквиру овог пројекта. Упознали су се са концептом „неме књиге“ за коју су осмислили причу на енглеском језику.

Правили су маске, глумили, цртали сегменте приче и такмичили се са својим другарима у изради насловне стране књиге. Ученици наше школе бавили су се и кодирањем у оквиру овог пројекта и добили сертификат да су дали свој допринос у реализацији Европске недеље кодирања у 2023. години.

Предстојеће активности укључиће стварање аудио књиге у којој ће причу на енглеском језику читати наши ученици. Такође, имаћемо прилику да комуницирамо са другарима из Италије и Шпаније путем онлајн укључења. Оно што је најбитније, наши ученици су користили енглески језик у конкретним, забавним ситуацијама. Говорили су о различитости и прихватању свих. Схватили су значај другарства и јединствености свакога од нас. „Io sono blue“ или „Ја сам плав“ је прича о плавој пчелици која проналази своје другаре у свету који је у почетку одбацује и исмева. Ученици одељења 3-1 и 3-2 показали су велику креативност, самосталност, мотивисаност и љубав према енглеском језику. Хвала свима, настављамо заједно даље.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept