Početna » ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА УПИС У СРЕДЊУ ПОЛИЦИЈСКУ ШКОЛУ-Ово су услови конкурса

ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА УПИС У СРЕДЊУ ПОЛИЦИЈСКУ ШКОЛУ-Ово су услови конкурса

Министарство унутрашњих послова расписало је конкурс за упис 224 ученика у први разред Средње школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ у Сремској Каменици за школску 2024/2025. годину.

од Паланка данас
0 Коментар


Отворен конкурс за упис Средње полицијске школе у Сремској Каменици:
Ово је друга генерација полазника ове школе, која је основана крајем јануара 2023. године.Конкурс за упис првих полазника ће трајати до 26. фебруара.

Право учешћа на конкурсу има кандидат који испуњава следеће услове:

1) има држављанство Републике Србије;
2) има пријављено пребивалиште на територији Републике Србије, најмање годину дана непрекидно пре дана подношења пријаве на конкурс за упис у школу;
3) има мање од 17 година почев од 1. септембра школске године у којој уписује први разред школе (кандидати који су рођени после 31. августа 2007. године);
4) да се против кандидата не води кривични поступак, односно да му није изречена васпитна мера или казна малолетничког затвора;
5) да испуњава критеријуме здравствене, психолошке и физичке способности и безбедносне услове, за стицање образовања.

Пријаву на конкурс родитељ, односно други законски заступник кандидата подноси на обрасцу пријаве (образац се може добити у полицијској станици или преузети са интернет адресе www.ссуп.еду.рс ) уз осталу документацију, непосредно у СШУП (Сремска Каменица, Железничка 22) или у полицијској станици, по месту пребивалишта кандидата у року од 20 дана од дана објављивања конкурса.

Више информација о конкурсу можете пронаћи на сајту Министарства унутрашњих послова www.муп.гов.рс и Средње школе унутрашњих послова www.ссуп.еду.рс.

Средња школа унутрашњих послова раније је постојала у Каменици, када ју је заменио Центар за основну полицијску обуку, који је до 2023. године био једина установа за основну обуку полиције у Србији.

Од 2007. ту се обучавају девојке и младићи који су већ завршили средњу школу. Настава траје до годину дана.

Процес трансформације Средње школе унутрашњих послова у Центар за основну полицијску обуку почео је 2005. године.

До августа 2009. паралелно су радили средња школа и центар за обуку. Тада је своје школовање завршила последња, 38. класа ученика школе.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept