Početna » ПЕТ КАТЕГОРИЈА ЗА ИСПЛАЋИВАЊЕ ПОМОЋИ ЗА САНИРАЊЕ ПОСЛЕДИЦА ОЛУЈА

ПЕТ КАТЕГОРИЈА ЗА ИСПЛАЋИВАЊЕ ПОМОЋИ ЗА САНИРАЊЕ ПОСЛЕДИЦА ОЛУЈА

од Паланка данас
0 Коментар

 

Влада Србије је донела одлуке које имају за циљ пружање подршке грађанима који су претрпели штету од недавних невремена. Према тим уредбама, из буџета ће бити издвојено 1,1 милијарда динара за бесповратну новчану помоћ како би се олакшало санирање штете узроковане невременима.Осим тога, друга уредба обезбеђује додатних 40 милиона динара за поправку порушених породичних објеката који су претрпели оштећења током ових непогода. Према досадашњој процени, око 11.000 домаћинстава је претрпело штету од ових невремена, док је шест објеката потпуно срушено.

У оквиру ове подршке, уредба дефинише пет категорија за исплату помоћи, придржавајући се Упутства о јединственој методологији за процену штете од елементарних непогода. Грађани ће добити новчану помоћ у зависности од категорије у којој се налазе: 50.000, 100.000, 150.000, 250.000 или 350.000 динара.

Према уредби, локалне самоуправе су обавезне да хитно, најкасније у року од 15 дана од престанка елементарне непогоде, обавесте грађане да пријаве насталу штету. У року који не може бити краћи од 15 ни дужи од 60 дана од дана објављивања позива. Након пријава и верификације, новчана помоћ ће бити исплаћена на текући рачун грађана.

Што се тиче срушених објеката, уредба такође предвиђа три категорије: за домаћинства до два члана износ је три милиона динара, за породице од три до четири члана износ је три и по милиона динара, а за породице са пет и више чланова износ је четири милиона динара.

Стање елементарне непогоде због невремена које је погодило земљу проглашено је на територији 28 локалних самоуправа.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept