Početna » ПОЧИЊЕ ШЕСТА ФАЗА ЗАПОШЉАВАЊА У ПРОСВЕТИ: Ружић открио који је ТАЧАН БРОЈ људи који ће добити ПОСАО!

ПОЧИЊЕ ШЕСТА ФАЗА ЗАПОШЉАВАЊА У ПРОСВЕТИ: Ружић открио који је ТАЧАН БРОЈ људи који ће добити ПОСАО!

Од јануара 2020.године, кроз шест фаза запошљавања, у школама у Србији запослено је на неодређено више од 17.000 људи

од Паланка данас
0 Коментар

Министар просвете Бранко Ружић најавио је данас да почиње шеста фаза запошљавања у просвети и да ће основне и средње школе у Србији, у наредном периоду, расписати јавне конкурсе за 2.863 радна места.

„Kомисија Владе донела је одлуку да школе у наредном периоду распишу конкурсе за запошљавање 2.863 наставника, стручних сарадника, секретара, домара, теткица.

На предлог Министарства просвете и у сарадњи са синдикатима, од јануара 2020.године, кроз шест фаза запошљавања, у школама у Србији запослено је на неодређено више од 17.000 људи“, навео је министар.

Он је истакао да се захтев за расписивање конкурса у основним и средњим школама односе на радна места која нису могла да се попуне распоређивањем технолошких вишкова.

„Расписивањем јавног конкурса и спровођењем одговарајућих процедура запослени у просвети решавају свој радно правни статус, а шеста фаза конкурса за запошљавање, што се тиче наставног и ваннаставног кадра, односи се на 50 одсто и више норме, закључно са 31. децембром 2019. године“, рекао је Ружић и додао да Влада чини све унапреди положај просветних радника, кроз нова запошљавања, повећање плата и боље услове у школама.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept