Početna » ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА СЛЕДУЈЕ 100 ЛИТАРА ГОРИВА ПО ХЕKТАРУ: Ево шта се планира за ПОВРАТ НОВЦА

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА СЛЕДУЈЕ 100 ЛИТАРА ГОРИВА ПО ХЕKТАРУ: Ево шта се планира за ПОВРАТ НОВЦА

Ђаковић претпоставља да ће Министарство пољопривреде кроз саветодавне службе упутити произвођаче како да остваре право на гориво на основу онога што буде дефинисало Министарство финансија и Закон о акцизама

од Паланка данас
0 Коментар

Пољопривредници у Србији ће добијати 100 литара горива по хектару обрадиве земље, али неће моћи да траже подстицаје и субвенције накнадно по усвајању буџета, већ само пре тога, рекао је агроаналитичар Горан Ђаковић.– Надам се да ће систем бити једностванији имајући у виду да сада имамо е-Аграр, дигитализован рачун за било шта, па и за гориво. Треба само да видимо како је то технички изводљиво – изјавио је Ђаковић.

На питање како ће нови систем функционисати у пракси, Ђаковић је навео да ће пољопривредници након точења горива чувати рачун за гориво, на основу кога ће им касније бити уплаћен новац од стране државе.

– Видећемо како ће се решити достављање рачуна, да ли ће то ићи преко е-Аграра или преко неке друге апликације, затим ће се новац враћати током године. Ја се надам да ће то бити брже, мада се мени више свиђа садашњи систем који обезбеђује пољопривредницима на пумпама да за 180 динара имају литар горива – навео је Ђаковић.

Он је рекао да време за повраћај новца зависи од државе и од тога како ће Министарство финансија то решити.

– Надам се да неће чекати дуже од тридесетак дана на повраћај, јер би све остало било незгодно за пољопривреднике имајући у виду сезонски тип радова. Нисте ви стално са тракторима у њиви, него у време сетве, жетве, прскања – указао је Ђаковић.

Он је истакао да ће сви пољопривредници имати право на јефтиније гориво и додао да ће од документације бити потребан рачун на који ће се уплаћивати новац.

Саговорник претпоставља да ће Министарство пољопривреде кроз саветодавне службе упутити произвођаче како да остваре право на гориво на основу онога што буде дефинисало Министарство финансија и Закон о акцизама.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept