понедељак, април 22, 2024
Početna » ПЕТ СЕОСКИХ КУЋА ЗА ПЕТ ПАЛАНАЧКИХ ПОРОДИЦА

ПЕТ СЕОСКИХ КУЋА ЗА ПЕТ ПАЛАНАЧКИХ ПОРОДИЦА

од Паланка данас
0 Коментар

 

У Палати Србија данас  је организовано потписивање  уговора за доделу бесповратних средстава за куповину сеоских кућа са окућницом, у организацији Министарства за бригу о селу.

Тројнe уговорe  данас су  потписали министар за бригу о селу Милан Кркобабић са градоначелницима односно председницима општина, на чијим се територијама налазе куће и добитници бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом.

Општину Смедеревска Паланка заступала је заменица председника општине, Ђурђина Младеновић. Средства за куповину кућа на селу добило је пет породица из наше општине. Породице ће се настанити у својим новим домовина у Кусатку, Селевцу, Малој Плани и у две куће  у Глибовцу.

-На овај начин стамбено је  збринуто пет  породица из наше општине.  Нови дом су добила три пара која живе у ванбрачној заједници, један пар у брачној заједници и један самохрани родитељ.

Овај програм је прави пример бриге државе и Владе Републике Србије који после много година мења однос  град – село. Млади се све више враћају селу и старим вредностима, што ће допринети развоју сеоских средина, порасту наталитета у селима као и поспешивању пољопривредне производње, рекла је заменица председника општине, Ђурђина Младеновић.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept