Početna » ПРОШЛО ЈЕ ВРЕМЕ КАДА СЕ СА 50€ МОГЛО НА СВАДБУ? Ево колико МИНИМАЛНО треба ставити у КОВЕРТУ!

ПРОШЛО ЈЕ ВРЕМЕ КАДА СЕ СА 50€ МОГЛО НА СВАДБУ? Ево колико МИНИМАЛНО треба ставити у КОВЕРТУ!

Никола Јанковић, представник Удружења "Ивент индустрија Србије" изјавио је да гости треба да забораве на 50 евра у коверти по особи када иду на свадбу. Како је истакао, сада је минимум да се стави од 75 до 100 евра по особи, како би младенци успели да покрију све трошкове, а и како би нешто уз то и зарадили.

од Паланка данас
0 Коментар

Никола Јанковић је истакао и да, уколико неко жели да закаже свадбу за ову годину, места нема ни у најскупљим центрима, па је неопходно чекати тек следећу годину како бисте дошли на ред за прославу.„Продаја иде доста унапред. То се дешава из два разлога. Прво имамо људе који хоће да се обезбеде годину дана унапред, да не бирају оно што је остало, већ оно што желе. А друго имамо наше људе из иностранства који због послова морају да се обезбеде и организују унапред. У суштини, ми за сезонска венчања имамо отприлике 52 термина. То је од маја до новембра, свака субота и недеља. Наши људи избегавају радне дане, али ту доста греше јер добијају разне попусте од локација и произвођача. Људи мисле да гости неће доћи, али мислим да ће свако узети један слободан дан ако довољно унапред зна датум свадбе“, рекао је Никола.

Испод 50 до 150 евра место

„Имамо три категорије – испод 50 евра, 50 и луксузније варијанте до 125 до 150. У суштини, највећа потражња је за јефтинијим. Има доста средње класе – од 50 до 70, док луксузнијих има мање, али верујте да ни они немају слободне термине. Трошак је директно везан за повећање цене рада радне снаге, пореза који сваке године иду ка вишим цифрама, цене храна, пића, несташицу свињског и јунећег меса. У децембру смо имали повећање од 8 одсто за алкохол. Свака флаша је за толико скупља. Некад је грађанско венчање коштало од 12.000 до 15.000 динара, а сад је 17.000 динара. Сваке године, цене иду горе“, истакао је Никола Јанковић.

Више није довољно 50 евра по особи давати када се иде у сватове, истиче Јанковић.

„Инфлација је појела тих 50 евра које смо некада стављали и више није довољно да се по особи доноси толико. Сада је то од 75 до 100 евра по особи. Ја сам прошле године одрадио доста венчања, интервјуисао сам све младенце и само три пара није успело да покрије све трошкове“, рекао је Јанковић.

Додаје да су мања венчања увек скупља него већа, као и да када се све сабере, и не испада тако скупо место, узимајући у обзир квалитет услуге.

„Имамо две јако битне ставке. Фиксни трошкови су исти и на 50 и на 350 људи, али финансијски се увек више можете ослонити на добар поврат ако имате више званица. Мања венчања су увек скупља него већа. Друга ствар је да морамо да разумемо цену пакета за венчање. Гост проводи осам сати, имамо преко килограм квалитетне хране. Ми заправо на крају разумемо да заправо све то уопште није скупо“, рекао је Никола Јанковић, представник Удружења „Ивент индустрија Србије“ за „Прва ТВ“.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept