Početna » РАСПУСТ ОД ПОНЕДЕЉКА? Велики број оболелих ђака и професора мења школски календар

РАСПУСТ ОД ПОНЕДЕЉКА? Велики број оболелих ђака и професора мења школски календар

ПОСЛЕ три недеље од почетка другог полугодишта, основци и средњошколци би, због великог броја ђака и професора оболелих од респираторних инфекција и грипа, могли бити на непланираном мини-одмору од 12. до 16. фебруара. У клупе би се вратили од 19. фебруара.

од Паланка данас
0 Коментар

Како „Новости“ сазнају, директори београдских основних и средњих школа добили су јутрос поруку од председника општинских актива директора да се изјасне да ли су за то да Сретењски распуст буде целе следеће, колико је ученика и запослених на боловању, као и предлог за надокнаду наставе.Током прошле недеље број оболелих од акутних респираторних инфекција у престоници је повећан за скоро 4.000. „На удару“ су деца школског узраста и радно способно становништво. Вирус је десетковао колективе, па тако има школа у којима је и по 12 запослених на боловању, док са наставе одсуствује и по десетак ђака у једном одељењу. У таквим условима је врло тешко организовати нормалну наставу, јер је готово немогуће наћи замену за професоре за краћи временски период.

Слична ситуација се догодила пре две године, када су ђаци имали зимски распуст из два дела у јануару и фебруару. Други део је продужен два дана после Сретења због лоше епидемиолошке ситуације.

Школским календаром је већ планирано да су 15. и 16. фебруар нерадни дани, па би сад распуст почео од понедељка.

Обратили смо се и Министарству просвете, али одговор нисмо добили.

Како су за Танјуг из Министрства просвете рекли, као и увек одлуку о евентуалном продужетку распуста због епидемиолошке ситуације, Министарство просвете доноси на препоруку надлежне институције Министарства здравља, односно Института за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“, који континуирано прати епидемиолошку ситуацију.

Поједини медији објавили су да су директори београдских основних и средњих школа добили јутрос поруку од председника општинских актива директора да се изјасне да ли су за то да Сретењски распуст буде целе следеће, колико је ученика и запослених на боловању, као и предлог за надокнаду наставе.

У Србији се Дан државности обележава 15. и 16. фебруара када су нерадни дани.

НовостиPovezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept