Početna » РТС И РТВ ПРЕДЛАЖУ ПРОДУЖЕЊЕ И ПОВЕЋАЊЕ ПРЕТПЛАТЕ

РТС И РТВ ПРЕДЛАЖУ ПРОДУЖЕЊЕ И ПОВЕЋАЊЕ ПРЕТПЛАТЕ

од Паланка данас
0 Коментар

Генерални директор Радио-телевизије Србије Драган Бујошевић изјавио је данас да се са генералним директором Радио-телевизије Војводине договорио да надлежнима упуте предлог да се продужи финансирање јавних медијских сервис кроз рачуне за струју без временског ограничења, као и да се повећа претплата и да и РТС и РТВ добијају новац из буџета.

Бујошевић је то написао у одговору члану Управног одбора РТС Предрагу Аздејковићу, који је 11. новембра на Твитеру навео незванична сазнања да је директор РТС одбио захтев синдиката за повећањем плата, јер нема пара и да због тога треба подићи претплату.

У одговору који је објављен на сајту РТС Бујошевић је навео да је Аздејковић за тридесетак дана на месту члана Управног одбора „изговорио три нетачности о РТС“.

Бујошевић је истакао да није разговарао са синдикатима, да није рекао да нема повећања, већ да се не зна како ће изгледати финансије РТС у 2023. години.

Додао је да генерални директор у лето почиње разговоре са надлежним органима власти о финансирању РТС у наредној години, а да ове године за „пожуривање“ тих разговора постоји додатни разлог – истиче одлука о финансирању РТС и РТВ кроз рачуне за струју.

Додао је и да изјава Аздејковића од 21. октобра да је ресторан друштвене исхране РТС јефтинији од скупштинског ресторана нетачна, као и да је нетачно да РТС гледа само старија популација, а не и млади, јер је РТС најгледанија телевизија у старосној групи од 18 до 49 година.

„То су проверљиви подаци, нарочито за чланове Управног одбора“, навео је Бујошевић.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept