четвртак, јун 20, 2024
Početna » САОПШТЕЊЕ ОДЕЉЕЊА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ СМЕДЕРЕВО

САОПШТЕЊЕ ОДЕЉЕЊА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ СМЕДЕРЕВО

од Паланка данас
0 Коментар

На територији Подунавског управног округа су у току интензивни радови у пољопривреди, те се стога очекује повећање броја пожара на отвореном простору. Пожари на отвореном простору производе низ штетних последица како по живот и здравље људи, тако и по животну средину.Посебно истичемо да је дим изузетно опасан када се појави дуж ауто пута и осталих путева и тада може да представља огроман ризик по безбедност у саобраћају и изазове саобраћајне несреће са несагледивим последицама.

С тим у вези, Одељење за ванредне ситуације у Смедереву, подсећа и упозорава грађане да је:

1. забрањено ложење ватре и спаљивање суве вегетације, корова, стрних усева, ниског растиња, биљних остатака и смећа на отвореном простору (односи се и на дворишта).
За овај прекршај Законом је предвиђена новчана казна у износу од 10.000 динара за физичка лица, а за правна лица новчана казна у износу од 300.000 до 1.000.000 динара. Поред прекршајне одговорности лица која су на овај начин изазвала пожар дужна су да ватрогасно-спасилачкој јединици надокнаде трошкове интервенције.

2. забрањено ложење отворене ватре у шуми и на удаљености од 200 м од руба шуме, изузев на одређеним и за то видно обележеним местима.
За овај прекршај Законом је предвиђена новчана казна у износу од 10.000 до 50.000 динара за физичка лица.

3. приликом извођења пољопривредних радова неопходно извршити контролу исправности механизације, опремити механизацију исправном и контролисаном противпожарном опремом, обезбедити контролу ускладиштавања усева као и организовати стално дежурство, осматрачку службу, службу везе и обавештавања.
За непредузимање ових мера Законом је предвиђена новчана казна у износу од 10.000 до 50.000 динара за физичка лица, за правна лица новчана казна у износу од 300.000 до 1.000.000 динара а за предузетнике од 150.000 до 500.000 динара.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept