Početna » СИСТЕМ БОДОВАЊА ЋЕ ОСТАТИ ИСТИ: Спремни тестови за полагање мале матуре – 21, 22, и 23. јуна

СИСТЕМ БОДОВАЊА ЋЕ ОСТАТИ ИСТИ: Спремни тестови за полагање мале матуре – 21, 22, и 23. јуна

У ЗАВОДУ за вредновање квалитета образовања и васпитања припремљени су и одштампани тестови за полагање мале матуре и спремни су за дистрибуцију ка школама, а полагање је заказано је за 21, 22, и 23. јун.

од Паланка данас
0 Коментар

– Тестови за малу матуру су припремљени и одштампани. Они се увек раније припреме, спаковани су и спремни за дистрибуцију ка школама, а ми већ сада радимо такозвану резерву, која ће следеће године користити у марту за пробу следећој генерацији. Овогодишњи осмаци не треба да брину јер је њихова матура спремна – рекао је за Танјуг директор Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања Бранислав Ранђеловић.Када је реч о структури тестова, кроз области, како је навео, поштују се увек исте области, оне које су дате у правилницима и осталој регулативи и то се неће променити.

– Сваки осмак може да погледа завршни испит од прошле и претпрошле године и пробне завршне испите и то ће бити поново испоштовано и у смислу области и у смислу расподеле задатака на три нивоа – основном, средњем и напредном. Структура задатака је на неки начин тајна, али свако ко погледа неколико последњих тестова видеће да структура конвергира ка сличном изгледу. Поштоваћемо оно што су имала претходне генерације, ништа неће бити теже, нити постоји било шта око чега би осмаци требало да се секирају. Градиво је оно које су учили у школи и све што су изучили у школском програму без проблема ће положити малу матуру – рекао је Ранђеловић.

Према његовим речима, систем бодовања ће остати исти, матерњи језик и математика сада носе по 14 бодова у укупном збиру, а трећи испит 12 бодова, уз 60 бодова које ђаци носе из школе, рекао је Ранђеловић.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept