Početna » СУТРА СЛАВИМО АРАНЂЕЛОВДАН, МОЛИТВЕ ПОЧИЊУ ЈОШ ДАНАС

СУТРА СЛАВИМО АРАНЂЕЛОВДАН, МОЛИТВЕ ПОЧИЊУ ЈОШ ДАНАС

Свети архангел Михаило, симбол борбе против зла и сила небеска која прихвата душе умрлих мерећи им добра и зла дела, слика се на иконама и фрескама као небески ратник у војничкој опреми, са мачем, копљем и злим духом

од Паланка данас
0 Коментар

Аранђеловдан је празник, који је у црквеном календару уписан црвеним словом и увек се обележава 21. новембра, спомен је на једног од анђела који су се, према предању, са војском свих анђела супротставили силама зла.

Свети архангел Михаило, симбол борбе против зла и сила небеска која прихвата душе умрлих мерећи им добра и зла дела, слика се на иконама и фрескама као небески ратник у војничкој опреми, са мачем, копљем и злим духом који, окован ланцима, лежи под његовим ногама.

Покушајте да избегнете непријатне сусрете, свађе и места која не волите. Тражите да вас заштити од злих људи, негативне енергије, и да нам подари мир и снагу.

На сам дан празника обавезно идите у цркву и запалите свећу. Молите се свом анђелу и затражите од њега да вам испуни вашу најдубљу и најважнију жељу. Отворите душу и срце, делите радости и тугу и на крају се захвалите.

Дан после славе, која је једна од највећих код Срба, затражите од Арханђела Михаила да вам помогне са тешкоћама на послу. Било да је у питању жеља за већом платом, бољом позицијом или другим послом.

Постоји предање према коме је Архангел Михаило као награду од Бога добио могућност да се два пута годишње спусти у пакао и ослободи душе грешника пружајући им починак у небеском царству.

На Аранђеловдан треба ширити добре мисли, а једну једину ствар коју не смете урадити јесте да сиромашне и немоћне терате од себе. То ће анђео, који је стално уз вернике, казнити.

Једно народно веровање каже да се према временским условима на овај дан може одредити каква ће бити година. У неким крајевима Србије, овај анђео се слави и као заштитник сточара, јер се вјерује да само он може отерати вукове.

Да ли ће Аранђеловдан бити прослављен уз посну или мрсну трпезу, зависи од тога на који дан пада. Ако пада у среду или петак, онда треба да буде посна, а жито је обавезно.

Пожељно је да од Аранђеловдана, па до 28. новембар када почиње Божићни пост, опростите својим непријатељима и очистите душу, спремајући се за овај велики подвиг.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept