Početna » У ТОКУ КАМПАЊА „НЕ ПАЛИ СТРЊИКУ“ Зауставити штетну праксу паљења биљних остатака

У ТОКУ КАМПАЊА „НЕ ПАЛИ СТРЊИКУ“ Зауставити штетну праксу паљења биљних остатака

У Србији је покренута кампања „Не пали стрњику“ чији је циљ да заустави штетну праксу паљења биљних остатака на њивама након жетве.

од Паланка данас
0 Коментар

Кампањом, која је почела 4. септембра, скреће се пажња на штетност и кажњивост паљења стрњике и пружају савети како да се жетвени остаци збрину на начин који не штети животној средини и не угрожава здравље и безбедност људи.Кампању су покренула министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, унутрашњих послова и грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, уз подршку Европске уније и Програма Уједињених нација за развој (УНДП).

Како би се грађани информисали и мотивисали да се окрену добрим праксама збрињавања жетвених остатака, израђени су спотови за емитовање на телевизији и радио станицама, наводи се у саопштењу Мнистарства животне средне.

Само током претходне године забележено је око 15.000 пожара узрокованих паљењем на отвореном.

У саопштењу се истиче да овакви пожари изузетно негативно утичу на загађење ваздуха, уништавају животну средину, имовину, а утичу негативно о на безбедност саобраћаја.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept