Početna » ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА РОДИТЕЉЕ: Од 1. септембра полицајци ће обезбеђивати све школе у Србији

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА ЗА РОДИТЕЉЕ: Од 1. септембра полицајци ће обезбеђивати све школе у Србији

ПРЕДСТАВНИЦИ Министарства просвете и Министарства унутрашњих послова одржали су данас радни састанак поводом почетка школске године, а на састанку је истакнуто да ће полиција обезбеђивати све школе у Србији од 1. септембра и да ће полицијски службеници бити присутни пре, за време трајања наставе и након окончања часова у обе смене.

од Паланка данас
0 Коментар

Осим у школским двориштима, полицијске патроле биће појачане у близини школа, контролисаће и регулисаће безбедност саобраћаја.Начелници полицијских и школских управа, као и директори школа и начелници полицијских станица интензивно раде на анализи стања безбедности, како би сагледали ситуацију и предузели заједничке мере да би се безбедност ученика и запослених подигла на највиши могући ниво.

На састанку је било речи и о пројекту „Заједно и безбедно кроз детињство“ који ће у основним школама у 2023/2024. школској години заједно реализовати Министарство просвете и Министарство унутрашњих послова. Пројекат ће се реализовати у циљу подизања свести ученика о последицама насилног понашања у стварном и виртуелном окружењу, препознавања различитих видова насиља и дискриминације, усвајања стратегија за помоћ другима у невољи и вештина ненасилног решавања конфликата, развијање саосећања и информисање о начинима помоћи, подршке и заштите, као и усвајање знања и вештина о безбедном учешћу у саобраћају и понашању у ванредним ситуацијама.

Представници Министарства просвете захвалили су Министарству унутрашњих послова на сарадњи и подршци у обезбеђивању безбедности ученика и запослених у школама.

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept