Početna » (ВИДЕО) ЦЕРОВАЧКИ ЂАЦИ ОБЕЛЕЖИЛИ ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

(ВИДЕО) ЦЕРОВАЧКИ ЂАЦИ ОБЕЛЕЖИЛИ ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

од Паланка данас
0 Коментар
Савет Европе је 2001. године прогласио 26. септембар за Европски дан језика. Овај дан обележава се са циљем да се људи широм Европе заинтересују и охрабре да уче стране језике, побољшају међусобну комуникацију и разумевање и истовремено, упознају се са богатом језичком и културном разноликошћу Европе.

Овај значајан дан обележен је у ОШ „Милија Ракић“ у Церовцу тако што су ученици писали рецепте на српском, енглеском и немачком језику.
У сарадњи са родитељима припремљени су традиционални специјалитети из ових земаља. У обележавању су учествовали сви ученици, а посебно похваљујемо ђаке из продуженог боравка. Наставнице задужене за припрему и реализацију су Вања Бошковић, наставница немачког језика, Весна Аруновић, наставница енглеског и Марија Ристивојевић, наставница српског језика и књижевности.
На овај начин се код ученика развија жеља за учењем језика, као и свест у међукултуролошком разумевању и уважавању. Школа се захваљује родитељима на изванредној сарадњи, посети и учешћу у у обележавању Европског дана језика.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept