Početna » (ВИДЕО) ЦЕРОВАЧКИ ЂАЦИ ОБЕЛЕЖИЛИ ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

(ВИДЕО) ЦЕРОВАЧКИ ЂАЦИ ОБЕЛЕЖИЛИ ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

Савет Европе је 2001. године прогласио 26. септембар за Европски дан језика. Овај дан обележава се са циљем да се људи широм Европе заинтересују и охрабре да уче стране језике, побољшају међусобну комуникацију и разумевање и истовремено, упознају се са богатом језичком и културном разноликошћу Европе.

Овај значајан дан обележен је у ОШ „Милија Ракић“ у Церовцу тако што су ученици писали рецепте на српском, енглеском и немачком језику.
У сарадњи са родитељима припремљени су традиционални специјалитети из ових земаља. У обележавању су учествовали сви ученици, а посебно похваљујемо ђаке из продуженог боравка. Наставнице задужене за припрему и реализацију су Вања Бошковић, наставница немачког језика, Весна Аруновић, наставница енглеског и Марија Ристивојевић, наставница српског језика и књижевности.
На овај начин се код ученика развија жеља за учењем језика, као и свест у међукултуролошком разумевању и уважавању. Школа се захваљује родитељима на изванредној сарадњи, посети и учешћу у у обележавању Европског дана језика.

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept