Početna » (ВИДЕО) ОДРЖАНА ПЕТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

(ВИДЕО) ОДРЖАНА ПЕТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

од Паланка данас
0 Коментар

Данас је одржана пета Седница Скупштине општине Смедеревска Паланка. Већином гласова одборници су усвојили Предлог Одлуке о ребалансу буџета за 2022. годину.

Ребалансом буџета средтва су умањена за нешто мање од 84 милиона динара. Према речима начелника финасија Општинске управе , Милана Тркље буџет за ову годину био је развојни. Средства су улагана у развој основног и средњег образовања, за набавку огрева за образовне установе, а највише средтва а издвојено је за функционисање и унапређење рада  ПУ „Чика Јова Змај“ као око 14 милиона динара за  обнову вртића „Лептирић“.

Одборници су такође усвојили  Извештај о извршењу буџета за период јануар-септембар 2022. године. Извршење буџета у овом периоду остварено је у износу од 76 одто, док ће извршење до краја године прећи и 90 процената.

Предлог Одлуке о прибављању непокретности у јавну својину непосредном погодбом, предлог Одлуке о отуђењу непокретности из јавне својине испод тржишне цене ради решавања стамбених потреба избеглица, Предлог Одлуке о јавним расправама, предлог Одлуке о успостављању система енергетског менаџмента Општине Смедеревска Паланка као и Предлог Одлуке организацији и функционисању цивилне заштите и плана одбране од поплава за воде другог реда за територију општине, такође су биле теме о којима се данас расправљало и одлучивало.

На дневном реду пете седнице одборници су, већимо гласова, усвојили   измене и допуне програма пословања и финасијских планова за 2022. годину јавних предузећа и установа чији је оснивач Општина.  Разрешили су и  именовали нове председнике и чланове надзорних и управни одбора у предузећима и установана којима је  истекао мандат.

Такође су, на петој седници Скупштине општине,  разрешени и именовани чланова школских одбора, због истека мандата старим члановима.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept