Početna » (ВИДЕО) СВЕЧАНО ОТВOРЕН ОБНОВЉЕНИ ВРТИЋ „ЛЕПТИРИЋ“ У ПАЛАНЦИ

(ВИДЕО) СВЕЧАНО ОТВOРЕН ОБНОВЉЕНИ ВРТИЋ „ЛЕПТИРИЋ“ У ПАЛАНЦИ

Свих 130 малишана од следеће године се враћају у свој матични вртић, потпуно преуређен са пуним комфором

од Паланка данас
0 Коментар
Од када је оформљена Предшколска установа „Чика Јова Змај“, ни један објекат за децу није у потпуности реновиран, од пода до плафона.

Из тог разлога је данашње отварање комплетно реконструисаног вртића „Лептирић“ у Смедеревској Паланци посебно свечан догађај. Обновљен је целокупан објекат, а не само део који је оштећен у пожару, током претходног лета.
Отварајући овај објекат, председник општине, Никола Вучен, нагласио је да је пројекат веома значајан, због повећаног интересовања за похађање припремног предшколског програма, и да је ове године уписано рекордних 1.300 дечака и девојчицa. „Капацитети вртића зато морају да се проширују“ – рекао је председник општине, и најавио реновирање два вртића током наредне године.
Вучен је истакао да се размишља о проширењу капацитета у сеоским вртићима, изражавајући задовољство због овог податка, који посебно сведочи о развоју и ревитализацији наше општине. Председник је захвалио донаторима на помоћи, а родитељима и васпитачима на сtрпљењу, током боравка деце у другим објектима, за време реновирања.
„Лептирић“ је реконструисан средствима Општине Смедеревска Паланка, која је уложила 17 милиона динара док је остатак средстава добијен од донатора.
Предшколска установа доделила је захвалнице председнику општине, као и организацијама и појединцима који су учествовали у релаизацији овог пројетка.

Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept