Početna » ВОДА ПОВУЧЕНА СА ТРЖИШТА ХРВАТСКЕ ЗАВРШИЛА КОД КОМШИЈА Неисправна због присуства црног талога

ВОДА ПОВУЧЕНА СА ТРЖИШТА ХРВАТСКЕ ЗАВРШИЛА КОД КОМШИЈА Неисправна због присуства црног талога

На тржиште Босне и Херцеговине испоручена је вода из Хрватске, која је раније из продаје повучена у тој земљи и у Словенији због присуства црног талога.

Како преноси сарајевски портал Klix, очекује се да надлежне агенције у Босни и Херцеговини такође повуку овај производ с полица.Агенција за сигурност хране БиХ је путем Система брзог узбуњивања за храну и храну за животиње (ЕУ RASFF) обавештена да је на тржиште БиХ испоручена изворска вода пореклом из Хрватске у којој је, службеним контролама, визуелно потврђена присутност црног талога на дну боце.

Како наводе из Агенције, назив производа је „Студена 1.5 Л“, бренда Студена, земље порекла – Хрватска и може утицати на људско здравље. Произвођач је Студенац д.о.о., Матије Гупца 120, Липик.

Три серије ове изворске воде су пре четири дана повучене са хрватског тржишта, након чега је уследило обавештење земљама које су ову воду увезле.

Хрвати су објавили информацију о томе које серије боца су конкретно повучене, а реч је о серији с роком употребе 07/2024 (шаржа 7Б01000091) и још две серије с роком употребе до 08/2024 (шаржа 7Б01000092 и 7Б01000093). Исте серије производа су прошле седмице повучене и са полица у Словенији.

Наведени производ није у складу с одредбама Закона о храни (‘Službeni гласник БиХ’, број 50/04), додају из Агенције.

Све расположиве информације о производу, у складу са важећим прописима, достављене су на даље поступање меродавним инспекцијским телима у Босни и Херцеговини од којих је затражено предузимање мера и повратно обавештавање Агенције за сигурност хране Босне и Херцеговине, наводи портал.You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept