недеља, април 28, 2024
Početna » ТУЖИЛАШТВО ТРАЖИ ЗАТВОРСКУ КАЗНУ ЗА ОПТУЖЕНОГ ЗА НАПАД НОЖЕМ

ТУЖИЛАШТВО ТРАЖИ ЗАТВОРСКУ КАЗНУ ЗА ОПТУЖЕНОГ ЗА НАПАД НОЖЕМ

од Паланка данас
0 Коментар

Основно јавно тужилаштво у Смедереву поднело је оптужни предлог против С. П. (43) из Смедерева. Њему су ставлја на терет да је у ноћним сатима, у угостителјском објекту „Златиборски рај“ у Смедереву, под дејством алкохола, ножем дужине сечива око 30-40 сантиметара, који је извадио из појаса панталона, замахнуо према оштећеном, због чега је овај обема рукама ухватио за сечиво. С. П. је тада повукао нож и посекао га по длановима обе шаке, наневши му телесне повреде у виду отворених рана у пределу шаке.




У току истраге је утврђено да је оптужени том приликом имао 1,56 промила алкохола у организму.

Тужилаштво је оптужним актом предложило да суд оптуженог огласи кривим и осуди на казну затвора.

Kривично дело насилничко понашање чини свако ко грубим вређањем или злоставлјањем другог, вршењем насилја према другом, изазивањем туче или дрским или безобзирним понашањем значајније угрожава спокојство грађана или теже ремети јавни ред и мир, а ако је при извршењу дела неком лицу нанесена лака телесна повреда запрећена је казна затвора од 6 месеци до пет година, наводи се у данашњем саопштењу Основног јавног тужилаштва у Смедереву.



Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept