петак, јун 21, 2024
Početna » БОНТОН ЗА ЖЕНЕ: Ова правила понашања чине праву даму!

БОНТОН ЗА ЖЕНЕ: Ова правила понашања чине праву даму!

Када особа улази у собу где већ има људи, обавезно прва поздравља, без обзира на године и пол

од Паланка данас
0 Коментар

Шта то разликује једну даму од масе других жена? Наравно, њено понашање!

Ако вам је стало до мишљења других људи, веома је важно какав ћете утисак оставити, поготово када први пут некога упознате. Зато прочитајте каква правила понашања су обавезна уколико желите да о вама мисле као о културној, васпитаној и префињеној дами.


Да ли сте знали да жена увек прва пружа руку мушкарцу? Такође, старија особа прво нуди руку млађој, обрнуто је знак непоштовања.

Уколико шетате улицом са пријатељицом или са било ким другим, а она сретне и поздрави неког пролазника, и ви треба да га поздравите.

У ресторану млађе особе устају када столу приђе неко старији. Жена устаје само ако је млада, а столу прилази неко старији по годинама или положају. Опште правило је да када неко улази у собу где има људи, она прва поздравља све, без обзира на пол и године. Такође, дама никада не држи лактове на столу!

Такође, особа која је млађа по годинама, а налази се на високом положају, не треба да очекује да је сви први поздраве.

Када је реч о разговору са људима, права дама никада неће упадати другима у реч – сачекаће да заврше своје излагање, а затим рећи своје мишљење, не вређајући туђи став.

Такође, права дама да комплимент одговара са Хвала. Ако на реченицу „Прелепо изгледате“ одговорите Знам, оставићете утисак препотентне особе са превисоким мишљењем о себи.

Када погрешите, извините се, то је одлика лепо васпитане особе, било да је у питању мушкарац или жена.

Што се тиче долажења на састанке, увек дођите на време и испуњавајте обавезе у предвиђеном року – осим што ће за вас сви имати само речи хвале, тако ћете и испоштовати туђе и своје време.

Смисао за хумор је добродошла особина, али права дама не исмева никога – шалите се искључиво на свој рачун!

Када је реч о изгледу, увек будите обучени у складу са приликом. Дискретна и ненападна шминка одлика је праве жене са префињеним стилом.

Подразумева се, када зевате, кашљете или кијате да обавезно ставите руку на уста, а оно што мало ко зна јесте да бонтон строго забрањује поштапалицу Наздравље. На тај начин се само скреће пажња на то и чини да се особа која је кинула осећа непријатно.

Поздравите сваког комшију који живи у вашој згради. Љубазност и осмех улепшаће дан и вама и њему! Старијој особи персирајте у свакој прилици, изузев када она инсистира да то не радите, а сваки пут када уђете у затворену просторију скините шешир или капу.

Што се тиче инфомација о бившем мужу, некадашњој пријатељици или бившој фирми, све негативно задржите за себе. У супротном ћете испасти само трачара која не уме да чува тајну, а натераћете људе и да се запитају каква сте ви то особа када сте били у таквим окружењима.

Једна дама никада неће бацити смеће на улици – сачувајте отпатке у торби док не наиђете на прву канту.

Што се тиче комуникације преко порука, никада не пишите великим словима, то се сматра непристојним, јер личи на викање.

И најважније правило и за даме и за џентлмене – поштујте друге и бићете поштовани!

stil.kurir.rs

 Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept