Početna » ДВА ПРОИЗВОДА СЕ ПОВЛАЧЕ СА ТРЖИШТА-МИНИСТАРСТВО УПОЗОРАВА ПОСТОЈИ ХЕМИЈСКИ РИЗИК

ДВА ПРОИЗВОДА СЕ ПОВЛАЧЕ СА ТРЖИШТА-МИНИСТАРСТВО УПОЗОРАВА ПОСТОЈИ ХЕМИЈСКИ РИЗИК

од Паланка данас
0 Коментар

За оба производа је наложено повлачење са тржишта, као и опозив производа од потрошача
Још два производа се повлаче са нашег тржишта, потврђено је, а овога пута реч је о калупу за мафине и кувалу за воду.
Kако је упозорио НЕПРО, реч је о кувалу за воду робне марке РОX, тип/модел 57831, са ознаком бар кода 3858890578317, капацитета 1,8л. Производ је упакован у картонскјој кутији црно-сиве боје.

Други споран производ су силиконске модле – калупи за мафине робне марке ПЕПЦО модел СKУ 310531 број серије 2200131053168. Производ је упакован на картонској подлози са предњом – провидном пластичном страном.

Kако стоји у упозорењу на сајту система за узбуњивање о небезбедним производима Министарства трговине (НЕПРО), постоји хемијски ризик.

„На обухваћеним производима – калупи за мафине – постоји ризик миграције/преноса формалдехида и меламина са поменутих материјала за паковање хране на прехрамбени производ који се у њима налази2, пише у образложењу.

За кувало се наводи да производ нема уземљење па корисник може да дође у додир са деловима под напоном што повећава ризик од електричног удара.

За оба производа је наложено повлачење са тржишта, као и опозив производа од потрошача.
Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept