Početna » ОБЈАВЉЕН ПОРЕСКИ КАЛЕНДАР ЗА ДЕЦЕМБАР На самом почетку месеца истиче рок за плаћање прве обавезе

ОБЈАВЉЕН ПОРЕСКИ КАЛЕНДАР ЗА ДЕЦЕМБАР На самом почетку месеца истиче рок за плаћање прве обавезе

од Паланка данас
0 Коментар

5. 12. 2023.

На самом почетку месеца достављаће се обавештења о закљученим уговорима о извођењу естрадног програма забавне и народне музике, као и других забавних програма у новембру месецу, на Обрасцу ОЗУ.

Такође, достављање извештаја о извршењу обавезе запошљавања особа са инвалидитетом на Обрасцу ИОСИ, за новембар месец и уплата средстава.11. 12. 2023.

Подношење пореске пријаве пореза на премије неживотних осигурања на Обрасцу PP-PPNO и плаћање пореза на премије неживотних осигурања за месец новембар, као и подношење пореске пријаве за порез на додату вредност на Обрасцу PPPDV и плаћање ПДВ за 11. месец од стране пореског дужника из члана 10. Закона о ПДВ.

15. 12. 2023.

Половином месеца плаћају се аконтације пореза и доприноса на приходе од самосталне делатности за новембар месец.

Исто тако, подносе се обавештења предузетника о опредељењу за исплату личне зараде у 2025. години, као и обавештења да у 2025. неће вршити исплату личне зараде.

Ту је и плаћање доприноса за свештенике и верске службенике, домаће држављане запослене у иностранству и иностране пензионере за месец новембар.

Подношење пореске пријаве и плаћање доприноса за обавезно социјално осигурање за осниваче, односно чланове привредног друштва, на Обрасцу PP ОД-О и плаћање доприноса за обавезно социјално осигурање за месец новембар.

Подношење пореске пријаве за порез на додату вредност, на Обрасцу PPPDV и плаћање ПДВ за месец новембар.

Подношење Обрасца ПИД ПДВ 1 за новембар, ако је у том месецу испуњен један од критеријума за стицање статуса обвезника ПДВ, који претежно врши промет добара у иностранству.

Плаћа се и аконтација пореза на добит правних лица за новембар, као и обрачунате акцизе за период од 16. до 30. новембра, а подносе се и пореске пријаве за обрачун акцизе за исти месец, на Обрасцу PP ОА.

Такође, подноси се пријава о обрачуну акцизе на електричну енергију за крајњу потрошњу за месец новембар, на Обрасцу PP ОАЕЛ и плаћање акцизе.

29. 12. 2023.

За сам крај године, ту је плаћање обрачунате акцизе за период од 1. до 15. децембра.

(Курир/Екапија)Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept