Početna » ПЕНЗИОНЕРИ НА МЕТИ ПРЕВАРАНАТА-ЗА 100 ЕВРА ДЕСЕТ ДАНА У БАЊИ

ПЕНЗИОНЕРИ НА МЕТИ ПРЕВАРАНАТА-ЗА 100 ЕВРА ДЕСЕТ ДАНА У БАЊИ

Ових дана најстарији суграђани поново су на мети превараната: За 100 евра нуди им се 10 дана у Врњачкој бањи и специјалан поклон, ако поведу целу породицу. Без провере, не потписујте никакве уговоре.

У последњих неколико дана Специјалну болницу „Меркур“ у Врњачкој Бањи зову суграђани који су наводно добили ваучер за одмор у њиховој установи, како тврде, на промоцији „Дормео“ производа, пише РТС

Из Специјалне болнице „Меркур“ кажу да нити сарађују са поменутом фирмом нити су икада издавали такве ваучере.– ‘Меркур’ није закључио никакве уговоре нити је било коме издао ваучере који деле представници који представљају производе фирме ‘Дормео’, а према нашим информацијама, ни фирма која заступа производе ‘Дормео’ нема никакве везе са тим – каже Божидар Вучковић из ове специјалне болнице.

Kажу да чак ни на ваучеру није слика Хотела „Меркур“.

„Оно што бих ја могао да им поручим са моје тачке гледишта јесте да обрате пажњу кад су у питању ти ваучери, оно што је уобичајена пракса је да ваучер мора да има серијски број и мора да има неки печат на себи што овом приликом није био случај и то може да им укаже на чињеницу да се ради о неким преварним радњама“, наводи Вучковић.

На друштвеним мрежама појављују се лажни профили познатих продавница, нуде се наградне игре, сигурни послови у иностранству, јефтини туристички аранжмани. Свима је заједничко то да звуче сувише добро да би били истинити.

-Сви можемо бити жртва преваре јер једноставно смо сви жељни да остваримо неки брзи принос, да покријемо неки дуг и у тој жељи да будемо успешни, да брзо зарадимо јер су неизвесна времена, тако лакше постанемо жртве – указује Маја Матић, председница Удружења сертификованих истражитеља превара Србије.

Саветује да се никада не верује у прилике које су исувише добре да би биле истините јер оне обично на крају не буду истините.

-Савет је да се сачека да ништа није тако хитно, да ће понуда важити и сутра, а већ до сутра можете доста ствари да истражите, погледате на интернету – рекла је Матићева.

Најчешће преваре су оне у којима се тражи авансно плаћање.

-Све оно на интернету што нађете да је неопходно авансно платити, а да производ или услуга иде нека иза тога -организатор преваре нестане након тог првог таласа кад прикупи довољно средстава – рекла је Маја Матић.

Економски поремећаји у свету погодују потрошачким преварама. У извештају ФБИ стоји да је од 2017. од 2021. примљено 2,7 милиона жалби на преваре и да су људи оштећени за 18,7 милијарди долара.

РТСYou may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept