Početna » ПЕТ КУЋА ЗА ПЕТ ПОРОДИЦА У СЕЛИМА ОПШТИНЕ ВЕЛИКА ПЛАНА

ПЕТ КУЋА ЗА ПЕТ ПОРОДИЦА У СЕЛИМА ОПШТИНЕ ВЕЛИКА ПЛАНА

Министар за бригу о селу у Влади Републике Србије Милан Кркобабић потписао је данас тројне уговоре за куповину 530 кућа у селима Србије са градоначелницима, односно председницима општина, на чијим се територијама налазе те куће и добитницима бесповратних средстава.

Највише кућа додељено је у селима око Сомбора – 42, следи Бачка Паланка са 30, а на југу је највише кућа купљено је у селима око Књажевца, Житорађе, Лесковца.

Сеоске куће за које су данас потписани уговори налазе се у 95 локалних самоуправа у свим деловима Србије, односно у 300 села.

Нови дом на селу добило је 870 људи са 500 деце, и то 340 брачних и ванбрачних парова, 80 младих пољопривредника и 110 самохраних родитеља са територије читаве Србије. Просек старости добитника кућа је испод 30 година.

Најјефтинија кућа за коју су данас додељена средства кошта 491 хиљада динара и налази се у селу Српски Итебеј, општина Житиште. Некретнина има 106 квадрата и 14 ари плаца.

Максималан износ од 1,2 милиона динара достигле су куће у селима на територији Сомбора, Сечња, Зајечара, Ћуприје, Бојника…

Мећу онима који су добили куће налази се и пет породица из општине Велика Плана које ће добити свој дом у селима ове општине.

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept