Početna » СМЕДЕРЕВАЦ ГОРАН ЛАЗИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК ФС ПОДУНАВСКОГ ОКРУГА

СМЕДЕРЕВАЦ ГОРАН ЛАЗИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК ФС ПОДУНАВСКОГ ОКРУГА

Бурно је било на дводневној Изборној скупштини Фудбалског савеза Подунавског округа, која је одржана у С. Паланци.

Првог дана заседање је прекинуто, јер је оспорено чланство у Скупштини ФСПО и кандидатура за председника Горана Лазића из Смедерева. Председаваујући акутелни потпредседник ФСПО Зоран Предојевић је обавестио делегате и представиника ФСР Западне Србије да Горан Лазић на основу члана 37 Статута не може да буде члан Скупштине, а самим тим ни кандидат за председника ФСПО.

Представник ФСРЗС Синиша Брадоњић се сложио са кршењем Статута и потврдио да је таквих случајева било и у другим градовима, па је јасно да таква особе не може да буде део изборног процеса. Иначе, поред Горана Лазића кандидатуре су у име Општинскиг фудбалских савеза поднели и Зоран Предојевић (С. Паланка) и Никола Недељковић (В. Плана). Седница је прекинута, јер су чланови Скупштине из Смедерева и део из Велике Плане напустили салу.

Заседање је сутрадан настављено, а отворио га је Јован Беч, актуелни челник ФСПО. Наког верификације да је присутно свих 23 члана Изборне скупштине, поново је Зоран Предојевић, актуелни потпредседник ФС ПО, упозорио на кршење Статута око Горана Лазића, али је Изборна скупштина настављена, јер су тако гласали делегати из Смедерева и Велике Плане. Своју кандидатуру Зоран Предојевић је био спреман да повуче у корист Николе Недељковић из Велике Плане.

Од три кандидата највише гласова добио је Горан Лазић (ГФС Смедерево), упркос оспореној кандидатури. За њега су гласали чланови из Смедерева и Велике Плане, имао је 14 гласова, док су Паланчани били против, уз један уздржан глас из Велике Плане. За Зорана Предојевића гласало је 8 делегата из Паланке.

Парадокс је да су делегати из Велике Плане гласали против себе, своје одлуке, практично, против свог кандидата и подржали другог, што је несхватљиво. Логично је било да Никола Недељковић повуче кандидатуру у корист Горана Лазића, али то је одраз њихових размишљања и моралних вредности.

Дакле, спорни Горан Лазић је изабран за председника ФС ПО, а на његов предлог чланови Извршног одбора биће Звездан Врбановић, Зоран Предојевић, Милош Војиновић, Новица Павловић, Зоран Живановић, Никола Недељковић, Станимир Ђуричић и Дејан Говедаровић.

Први потпредседник ФС ПО биће Зоран Предојевић (С. Паланка), а други Никола Недељковић (В. Плана), док Бојан Ђулић остаје генерални секретар.

За Изборну скупштину ФСР Западне Србије предложени су Зоран Предојевић, Звездан Врбановић и Станимир Ђуричић.

Заступник Судијске организације ФС ПО биће Александар Говедаровић (В. Плана), а Тренерске Бојан Илић (С. Паланка).

Kомисију за жалбе чиниће Александар Грујић (С. Паланка), Јелена Јовановић (Смедерево) и Пантелија Николић (В. Плана).

Надзорни одбор радиће у саставу Љиљана Животић- Живановић, Тодор Kотлајић и Првослав Трунић.

Спорт 026

You may also like

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2024 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept