Početna » (ВИДЕО) ОДРЖАНА ЈЕДАНАЕСТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

(ВИДЕО) ОДРЖАНА ЈЕДАНАЕСТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

од Паланка данас
0 Коментар

Данас је одржана једанаеста седница Скупштине општине Смедеревска Паланка. Одборници су усвојили предлог извештаја о извршењу буџета за период јануар – јун 2023. године, предлог програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту и унапређење животне средине за ову годину, као и предлог измена и допуна програма уређивања земљишта, изградње и одржавања комуналне инфраструктуре са финансијским планом.
Усвојен је предлог решења о утврђивању назива дела улице у Смедеревској Паланци. Овим решењем крак улице Првог српског устанка добија назив „Станкетово сокаче“ у част недавно преминулог новинара Зорана Станошевића – Станкета. Иницијативу су покренули садашњи и бивши новинар РТВ Јасеница, а сагласност је дало Министарства државне управе и локалне самоуправе.

На седници су донета решења o изменама и допунама финансијских планова, програма пословања и коришћења субвенција за јавна предузећа и установе за 2023. годину, као и разрешења и именовања чланова Школских одбора у основним и средњим школама.
На једанаестој седници локалног парламента усвојен је предлог Одлуке о начину, поступку и критеријумима за успостављање права службености на стварима у јавној својини, предлог Одлуке о финансирању наставника разредне наставе у продуженом боравку у ОШ „Станоје Главаш“ у Глибовцу за ову школску годину и Одлуку о мрежи објеката, васпитних група, броја деце и васпитног особља потребног за непосредни рад са децом ПУ „Чика Јова Змај“ за 2023/24 годину.

На крају седнице одборници су постављали одборничка питања на која је одговоре дао председник општине Никола Вучен. Нека од питања односила су се на реконструкцију зелене пијаце где је председник истакао да је пројекат урађен и да ће наредне године општина конкурисати код ресорних министарстава за потребна средства која по пројекту износе око 100 милиона динара. Једно од питања односило се на изградњу прихватилишта за псе који би у наредном периоду требало да буде изграђен на подручју општине. Вучен је рекао да је парцела за изградњу откупљена и да ће се приступити најпре припреми документације, јер је поступак реализације овог пројекта веома захтеван. На питање када ће се и којом динамиком наставити реконструкција Опште болнице, председник је рекао да је Влада Републике Србије обезбедила средства и да ће у наредном периоду бити расписана јавна набавка.
Од укупно 49 одборника данашњој седници је присуствовало 42.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept