Početna » (ВИДЕО) ПРЕД СРБИЈОМ ЈОШ ЈЕДНА НОЋ БЕЗ СНА: На југу поново ПЉУШТИ, ЈАСЕНИЦА У БЛАГОМ ОПАДАЊУ

(ВИДЕО) ПРЕД СРБИЈОМ ЈОШ ЈЕДНА НОЋ БЕЗ СНА: На југу поново ПЉУШТИ, ЈАСЕНИЦА У БЛАГОМ ОПАДАЊУ

У недељу следи стабилизацоија времена која ће бити увод у право летње време од понедељка

од Паланка данас
0 Коментар

 

Пред крај дана целу Јужну Србију захватио је нови талас врло обилних падавина, при чему су падвине најобилније у сливу Јужне Мораве. Ово подручје у наставку вечери и ноћи добиће нових 30-5 0мм кише по квадратном метру, локално и више при чему ће најкритичнија ситуација бити у сливу Јужне Мораве уз опасност од поплава и бујица.Kасније током вечери ова зона премешта се ка централној Србији, а према јутру ка истоку и североистоку земље уз нових 10 до 30мм кише, а на истоку земље и преко 50мм.

Поред Јужне Мораве, критична ситуација биће и у сливу Велике и Западне Мораве где већ има великих проблема са изливањем мањих токова. Током викенда ниво Велике Мораве биће у порасту за још 2 метра, при чему се очекује прелазак редовне одбране од поплава уз локална изливања.

Сутрашњи дан донеће проблеме и у сливу Пека, Млаве и Тимока. У суботу се очекује престанак падавина у војводини, а до краја дана падавине ће ослабити и у остатку земље.

У недељу следи стабилизацоија времена која ће бити увод у право летње време од понедељка.

Што се тиче реке Јасенице према мерењу РХМЗ-а водостај је у 22.30 х достигао 317 цм да би мерење након пола сата у 23.00 х показало тендецију опадања и водостај је био 315. цм.

Надамо се да је ово био врх таласа и да ће доћи до смиривања и опадања нивоа воде током ноћи.Povezane vesti

Портал Паланка данас је први регистровани веб портал ове врсте у нашем граду. Настао је почетком 2014 године као потреба за праћењем вести на један нов и савремен начин….

Последнје вести

@2022 – Сва права задржана – Паланка данас. Дизајн и израда сајта:  Konncept